De politie heeft donderdagochtend om 07.50 uur de hulpdiensten geassisteerd bij een aanrijding met letsel op de Butewei. Een 46-jarige automobiliste uit Ureterp reed over de Butewei, met de bedoeling over te steken. Op dat moment reed een 51-jarige automobilist uit Oosterwolde over de Opperhaudmare. De vrouw kwam vanaf de richting Ureterp, ze stopte wel, maar heeft de automobilist uit Oosterwolde over het hoofd gezien. Een aanrijding was het gevolg. Beide bestuurders raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Beiden mochten in de loop van de ochtend al weer naar huis. Bureau ongevalanalyse van politie Fryslân heeft een onderzoek ingesteld. Verder heeft de politie de weg afgezet vanaf het viaduct zodat het verkeer over de parallelweg kon rijden. Beide voertuigen zijn afgesleept. De stremming heeft tot 09.20 uur geduurd.