De politie heeft na een inbrakenreeks in Wolvega en omgeving onlangs acht verdachten uit Wolvega tussen 15 en 18 jaar aangehouden en verhoord. Zij hebben bekend dat ze in de periode van april tot oktober meerdere inbraken in Wolvega, Sonnega, Munnekeburen en Scherpenzeel hebben gepleegd. Daarbij is in verschillende kleine groepjes met diverse samenstellingen gewerkt. Van ruim 20 inbraken en diefstallen is aangifte gedaan. In de meeste gevallen waren bedrijven of instellingen het doelwit zoals bedrijfspanden aan de Kerkstraat en in de Metaalstraat in Wolvega. Eenmaal is in een woning aan de Grindweg in Scherpenzeel ingebroken waarbij computerapparatuur en geld is weggenomen. De groep was meestal gericht op geld, apparatuur, snoep, en dranken.

De politie heeft diverse goederen inbeslag genomen. De politie kwam de verdachten op het spoor door recherchewerk met bijbehorend sporenonderzoek.
Inmiddels zijn drie minderjarige verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris, waarvan er twee 17-jarigen in bewaring zijn gesteld. Een derde 17-jarige verdachte is ook in bewaring gesteld, maar de bewaring werd door de rechter-commissaris onder voorwaarden geschorst. De overige verdachten zijn na verhoor weer vrijgelaten. De politie vervolgt haar gesprekken met gedupeerden en verdachten. Het politieonderzoek is nog in volle gang. De politie sluit niet uit dat er binnenkort meerdere aanhoudingen zullen volgen.