Vrijdagavond omstreeks 17.30 uur worden de hulpdiensten met de grootste spoed naar de kruising Oude Willem en de provinciale weg (N381) gestuurd. Hier waren 2 personenauto’s met elkaar in botsing gekomen. Een 69-jarige man uit Oosterwolde wilde de N381 oversteken, maar zag daarbij een 62-jarige man uit Ureterp die op de N381 reed over het hoofd.

De auto van de man uit Oosterwolde kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De bestuurder had schouderklachten en is ter plaatse door medewerkers van de ambulance onderzocht. De auto van de man uit Ureterp kwam enkele meters verderop tot stilstand. De man kon met behulp van ambulancemedewerkers zelfstandig uit het voertuig komen. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Drachten.

Om de hulpverleners hun werk te laten uitvoeren werd de weg enige tijd in beide richtingen afgesloten. Beide voertuigen zijn afgevoerd door een berger.