De politie kreeg vrijdagmiddag een melding binnen van een verkeersongeval met letsel op de Gagelmaat. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek dat er een botsing had plaatsgevonden tussen een 46-jarige bromfietser uit Westerbork en een 52-jarige vrachtautochauffeur uit Fochteloo.

De vrachtautochauffeur verklaarde dat hij met zijn combinatie onderweg was naar een boerderij aan de Gagelmaat. Toen hij ter hoogte van een bussluis het erf op wilde rijden gaf hij richting aan naar links en stuurde hoog in. Op dat moment werd hij ingehaald door de bromfietser. Een botsing was het gevolg, waarbij de bromfietser tegen de bestuurdersdeur van de vrachtauto kwam. Hierna knalde de bromfietser tegen een paal van de bussluis en kwam vervolgens op het wegdek terecht.

De bromfietser werd met de traumahelikopter overgebracht naar het UMC te Groningen. De man liep inwendig letsel op. Zijn situatie was stabiel. Onderzoek van de politie moet uitwijzen wat de exacte toedracht is geweest van het ongeval.