Een felle uitslaande brand heeft vanmorgen een woonhuis aan de Steenwijkerweg in De Blesse verwoest. Het vuur begon in de schuur, maar sprong snel over op het huis.

De rookwolken waren vanaf Wolvega al van verre te zien. De politie heeft een deel van de Steenwijkerweg afgezet zodat hulpdiensten hun werk konden doen. De naburige peuterzaal moest worden ontruimd. De kinderen zijn onder begeleiding naar de nabij gelegen basisschool gebracht.

Bij de brand vonden twee honden de dood. Ook ging een verzameling oldtimers in vlammen op. Daaronder waren enkele Oost-Duitse Trabanten.

Het vuur brak uit rond elf uur. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Zij werden op het werk gebeld met de mededeling dat het huis in lichterlaaie stond. Even later zagen de bewoners verslagen hoe de woning aan de vlammen ten prooi viel.

Pal tegenover het getroffen woonhuis staat een tankstation van Total. Dat liep geen direct gevaar op, maar is door de brandweer uit voorzorg nat gehouden. Ook het naastgelegen woonhuis werd bespoten.