Aan het Verlaat in Fochteloo brak zaterdagavond een schoorsteenbrand uit. De brandweer van Appelscha werd daarop opgeroepen en toe die ter plaatse kwam rookte het al behoorlijk onder de dakpannen.

Nadat een brandweerman volgens de veiligheidsvoorschriften was gezekerd werd die het dak opgestuurd. Er werden eerst een aantal dakpannen van het dak gehaald zodat de brand snel kon worden geblust. Hierna werd met een warmtebeeldcamera nog goed gekeken of er verder nog brand was onder het dak.

Gelukkig bleek dit niet het geval zodat na 45 minuten de brandweer terug kon gaan naar de kazerne. Door het snelle ingrijpen van de brandweer werd voorkomen dat de rest van de woning in de brand raakte. Als de brandweer twee minuten later was gekomen was het waarschijnlijk te laat geweest. Nu was de schade beperkt.

Tekst en foto’s Klaas de Groot [url=www.regioappelscha.nl][b]regioappelscha[/b][/url]