De politie heeft maandag 21 januari drie inwoners van Oosterwolde van 18, 21 en 23 jaar aangehouden op verdenking van poging tot doodslag cq zware mishandeling.

Op 8 december 2007 fietsten twee inwoners van 19 en 21 jaar uit Haulerwijk over de Kerkstraat aldaar. Omstreeks 03.00 uur werden de twee klemgereden door een auto met daarin drie mannen uit Oosterwolde. Het trio stapte uit en viel zonder reden de twee fietsers aan. De twee werden geschopt en geslagen, waarna de drie weer in de auto stapten en wegreden in de richting van Haulerwijk. De twee fietsers liepen diverse verwondingen op en moesten zich onder doktersbehandeling stellen.

Een getuige noteerde het kenteken van de auto en gaf dit later door aan de politie. Nadat de slachtoffers aangifte hadden gedaan werd er een onderzoek gestart. Naar aanleiding van dit onderzoek konden de drie verdachten afgelopen maandag worden aangehouden.

De verdachten zijn inmiddels geleid voor de rechter-commissaris. Op vordering van de officier van justitie zijn zij in voorlopige hechtenis gesteld.