Marco D., die ervan wordt verdacht zijn 19-jarige vriendin Tessa Klaver te hebben gewurgd, heeft maandag voor de rechtbank in Groningen 10 jaar cel horen eisen wegens doodslag.

D. ging, nadat hij Tessa had gedood, de stad in met vrienden. De volgende ochtend alarmeerde hij de politie, waarna het lichaam van Klaver in de woning aan de Plutolaan werd gevonden.

Justitie kwam tot de strafeis van 10 jaar, onder meer vanwege het feit dat D. pas de volgende dag de politie inseinde. Ook weegt zwaar, zo vindt het OM, dat de verdachte zijn daad had trachten te verdoezelen door de dood van Tessa op een zelfmoord te laten lijken.

Het OM heeft nog overwogen om de verdachte moord ten laste te leggen. Van een vooropgezet plan was echter geen sprake, zo is duidelijk. D. zou vanuit een door woede en frustratie ingegeven impuls hebben gehandeld.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

[i][url=http://www.rtvnoord.nl/streaming/streamingtv2.asp?cid=wmp&pid=Noord&tid=2&pagid=71070&progid=videoitem&file=080121-moord%20plutolaan.asf]Bekijk de reportage van RTV Noord…[/url][/i]