De politie heeft 29 december drie inwoners van Wolvega van 14, 15 en 16 jaar aangehouden. De drie hadden de weken daarvoor diverse vernielingen in Wolvega gepleegd. Het onderzoek werd gestart op dezelfde dag. Die dag kreeg de politie de melding dat er een grote ruit van een school aan de P. Potterstraat vernield was. Een thermopaneruit van een lokaal bleek met zwaar vuurwerk vernield te zijn, het gehele lokaal lag bezaaid met glasscherven.

De politie stelde een buurtonderzoek in en met diverse jongeren zijn gesprekken gevoerd. Dit leidde tot de aanhouding van de drie verdachten. De verdachten bekenden de vernieling aan de school. De drie jongens bekenden aan het bureau van politie naast deze vernieling nog een flink aantal andere vernielingen in Wolvega te hebben gepleegd. Zo is in de Pelstraat en de Meulestraat een flink aantal autospiegels vernield. De autospiegels werden met kracht van de auto’s geschopt en geslagen. Ook werden in de Meulepolle hekjes door deze jongens vernield.

Spoor van vernielingen
27 december is door een van de verdachten bij een garagebedrijf in Wolvega over vijftien voertuigen gelopen. Er bleken twee personenauto’s schade te hebben opgelopen. Ook werd door de 14-jarige bij een ander geparkeerd voertuig op de J. Brueghelstraat een voorruit vernield met een baksteen. In de Puccinistraat werd een tv-kast van een nutsbedrijf met zwaar vuurwerk opgeblazen. Ook zijn nog diverse andere vernielingen gepleegd. De 14-jarige bekende tijdens het politieonderzoek ook nog een tweetal winkeldiefstallen in Wolvega. Het politieonderzoek is inmiddels afgesloten en er is tegen alle drie jeugdige knapen proces-verbaal worden opgemaakt. De schade bedraagt circa 10.000 euro’s. Er is door 17 burgers aangifte gedaan bij de politie. Zij waren allen tevreden met de afhandeling van deze zaken door de politie.