Bij een aanrijding op de provinciale weg N351 tussen Oosterwolde en Makkinga zijn dinsdagavond rond half acht twee auto’s over de kop geslagen. Een automobiliste (22-jaar) uit Drachten wilde de N351 oversteken en zag daarbij vermoedelijk een 50-jarige automobilist uit Haulerwijk over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Door de klap sloeg de auto van 22-jarige over de kop en kwam in de berm op het dak tot stilstand. De 22-jarige werd door agenten uit de auto gehaald en overgedragen aan het ambulancepersoneel. De brandweer heeft vervolgens de 50-jarige vrouw uit het beschadigde voertuig gehaald. Ook deze vrouw werd overgedragen aan het ambulancepersoneel. Beide slachtoffers werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De 50-jarige automobilist kwam met de schrik vrij. Bureau Verkeersongevalanalyse stelt een nader onderzoek in. Gedurende het de bevrijding en het onderzoek heeft het overige verkeer enige hinder ondervonden.