De 22-jarige Marco D. uit Oosterwolde is vanmiddag veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het wurgen van zijn ex-vriendin Tessa Klaver uit Donkerbroek.

De rechtbank in Groningen acht doodslag bewezen. Het openbaar ministerie had ook tien jaar cel geƫist. Marco bracht de 19-jarige Tessa op 24 april vorig jaar in haar studentenflat aan de Plutolaan in Groningen om het leven.

De Oosterwoldiger bekende dat hij zijn ex-vriendin gewurgd heeft tijdens een woedeaanval. Hij greep haar vast en drukte haar keel dicht totdat hij haar buik voelde schokken.

Na een mislukte reanimatie ging hij met klasgenoten stappen in Groningen. Volgens deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut heeft Tessa nog minstens tien minuten tot een uur geleefd. Na het stappen belde Marco 112, waarbij hij deed alsof zijn ex vermoord was door een onbekende.