De brandweer van Appelscha heeft het zaterdagmorgen druk gehad met omgewaaide bomen door de storm. De eerste melding was vanmorgen rond 6.00 uur. Aan de Bosberg even voor de afslag naar de Bongerd was een boom over de weg gewaaid. Met een motorzaag werd hij in stukken gezaagd zodat de weg weer vrij was. De tweede melding was rond 8.30 uur, ongeveer 50 meter van de eerste omgewaaide boom eerder deze morgen lag weer een boom over de weg. Ook deze boom werd weer vlot in stukken gezaagd zodat het verkeer weer kon doorrijden.

De derde melding kwam om 10.20 uur binnen. Een boom aan de Vaart Noordzijde dreigde om te waaien en op een schuur te vallen. Uit voorzorg moest hij worden omgezaagd. Nadat deze boom naar beneden was gehaald ging ook hier de motorzaag door. Nadat iedereen een bakje koffie van de vrouw des huize had gekregen konden de spuitgasten weer inrukken.