De politie heeft met de aanhouding van twee inwoners van Wolvega van 16 en 25 jaar een inbraak en een aantal diefstallen en een pogingen daartoe opgelost. De twee waren op 10 november 2007 betrokken bij een poging tot diefstal van goederen uit jassen in een garderobe van een dansschool aan de Schoolstraat. Het duo werd betrapt en ging er vervolgens vandoor. Een bewakingscamera registreerde de poging tot diefstal. Na politieonderzoek kon op maandag 3 maart de 25-jarige verdachte worden aangehouden. Een dag later, dinsdag 4 maart, werd de 16-jarige verdachte aangehouden. Na verhoor bekenden de twee de poging tot diefstal, maar ook de diefstallen van drie jassen en tassen uit een kleedkamer van een sporthal aan de Paules Potterstraat op 16 november en een inbraak in een instelling Aan de Schipsloot op 17 november. Na verhoor en een proces-verbaal mocht de 25-jarige het politiebureau verlaten. De 16-jarige verdachte werd donderdag geleid voor de rechter-commissaris en werd daarna door hem voor 14 dagen in bewaringgesteld.