De politie heeft maandagochtend vroeg een 54-jarige inwoner van Haulerwijk aangehouden op verdenking van brandstichting. Maandag omstreeks 00.30 uur kregen de hulpdiensten een melding van een grote brand in een bedrijf aan de Turfsteker. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden niet voorkomen dat drie bedrijfsloodsen met daarin tractoren en andere landbouwmachines grotendeels verloren gingen. In verband met de rookontwikkeling werd de straat door de politie afgesloten en twee woningen ontruimd. Omstreeks 04.00 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. Op basis van verklaringen van enkele betrokkenen kon de 54-jarige worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

Zie ook [url=http://www.112oosterwolde.nl/?pagina=reader&newsid=6923] eerder artikel[/url]