OOSTERWOLDE – Bij de politie in Oosterwolde kwam maandag 31 maart j.l. een melding van een aangeefster dat ze haar gestolen bromfiets zag staan. Ter plaatse gekomen was de bromfiets niet meer aanwezig. De politie stelde een onderzoek in en kwam uit bij een woning in Oosterwolde. Daar werd de bromfiets aangetroffen. In de woning bevond zich een 40-jarige inwoner uit De Wijk. Hij kon als verdachte van heling worden aangemerkt en is aangehouden. De bromfiets is in beslag genomen en tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

APPELSCHA – De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een inwoner van de gemeente Ooststellingwerf. Op 18 januari j.l. haalde hij geld uit een pinautomaat in Appelscha. Het geld was kort daarvoor gepint door een inwoner van Appelscha. Tijdens deze handeling kwam er geen geld uit de automaat. Korte tijd later bleek dat er wel geld van de rekening was afgeschreven. Hierop stelde de politie een onderzoek in en kwam de verdachte op het spoor. Die erkende de diefstal.