[b]Appelscha: twee gewonden na ruzie[/b]
De politie heeft vrijdagavond een 24- en een 19-jarige inwoner van Appelscha aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling. In een caravan in het opvangcentrum aan de Wester Es was ruzie ontstaan tussen de verdachten en enkele anderen, waaronder een 24-jarige bewoner. Daarbij waren klappen gevallen en was met een mes gedreigd. Twee mensen raakten licht gewond. Beide verdachten werden ter plaatse aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Wat er exact gebeurd is, is niet bekend. Dat zal uit het onderzoek moeten blijken.

[b]Wolvega: terreinauto ramt politieauto[/b]
De politie heeft zaterdag een 42-jarige man uit Wolvega aangehouden op verdenking van onder andere het rijden onder invloed en het rammen van een politieauto. De verdachte werd door de politie IJsselland achtervolgd op de A32. Hij had bij een controle een stopteken genegeerd en was er vandoor gegaan. Daarbij liep de snelheid op tot ongeveer 190 km/u. Op de Heerenveenseweg ramde de verdachte met zijn terreinauto een politieauto. De verdachte reed door over de Heerenveenseweg richting Heerenveen en kon door meerdere politieauto’s uiteindelijk klem gereden worden. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau, Bij controle bleek dat hij had gedronken. Hij blies 555 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.