Commandant Jan Tuinstra keert niet terug bij de brandweer in de beide Stellingwerven. Het dienstverband is per 1 mei beƫindigd. Volgens de gemeente Ooststellingwerf gebeurde dat in overleg.

Tussen Tuinstra en de burgemeesters Harry Oosterman van Ooststellingwerf en Gerard van Klaveren van Weststellingwerf bestond verschil van inzicht over het beleid. Beide burgemeester willen hier niet op in gaan. Tuinstra, die vijf jaar commandant was bij de Stellingwerfse brandweer, ging per 5 maart al met buitengewoon verlof.

De brandweer in Oost- en Weststellingwerf hangt een flinke bezuiniging boven het hoofd. Sluiting dreigt voor drie van de zeven kazernes. Oosterman beloofde de protesterende korpsen onlangs dat ze voor de zomer duidelijkheid krijgen. Eerder zei de burgemeester dat het vertrek van Tuinstra niets met de bezuinigingen te maken heeft.