De politie heeft maandag 19 mei een 50-jarige inwoonster van Haulerwijk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting in een bedrijf aan de Turfsteker. In de nacht van zondag 20 april op maandag 21 april brak er een grote brand uit in het bedrijf. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden niet voorkomen dat drie bedrijfsloodsen met daarin tractoren en andere landbouwmachines grotendeels verloren gingen. Op basis van verklaringen van enkele betrokkenen kon diezelfde nacht al een 54-jarige inwoner van Haulerwijk worden aangehouden. Deze verdachte zit sinds 21 april in voorarrest.

De recherche startte na de brand een onderzoek op. Zo werd er sporenonderzoek gedaan en met diverse getuigen en betrokkenen gesproken. Op basis van dit onderzoek kon op maandag 19 mei de 50-jarige vrouw worden aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de brandstichting in het bedrijf. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld. Er werken op dit moment nog drie rechercheurs aan het onderzoek.