Wolvega.
Op 11 mei omstreeks 20.10 uur controleerde de politie een 67 jarige berstuurder uit Wolvega. Dit vond plaats te Wolvega op de Vangstraat. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder te veel had gedronken. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Haulerwijk.
Op 12 mei werd op de Norgerweg een 27 jarige man uit Haulerwijk gecontroleerd. Eén van de controlerende politiemensen was op de hoogte dat het rijbewijs van deze persoon ongeldig is verklaard. . Tevens wordt vermoed dat het voertuig niet verzekerd is. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Noordwolde.
Zoals al aangekondigd controleert de politie regelmatig in de buurt van de Spokeplas te Noordwolde. Op 11 mei omstreeks 21.30 uur bleek dat er een vuur werd gestookt. De jeugd vluchtte bij het signaleren van de politie. Toch kon de politie kort daarna een 19 jarige inwoner van Noordwolde op heterdaad betrappen toen hij alsnog een krat op het vuur gooide. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.