Haule.
De afgelopen tijd is regelmatig gecontroleerd op de tijdelijke gesloten verklaring van de Rolpeal in Haule. Op 4 mei tussen 17 en 17.30 uur werden er 2 bekeuringen uitgeschreven wegens het negeren van dit inrijverbod.
Tevens is diezelfde dag gecontroleerd op het dragen van de gordel. Hiervoor zijn twee bekeuringen uitgeschreven. Tevens is de bestuurder van een auto met aanhangwagen bekeurd omdat de verlichtingen van de aanhanger niet werkte.

Oosterwolde.
Op 3 mei tussen 00.00 uur en 07.00 uur werd ingebroken in Hotel ‘De Zon’. Er werd een geldbedrag weggenomen.
Mocht iemand iets bijzonders hebben gezien dan wordt die verzocht dit te melden bij de politie. Tel: 0900-8844.

Peperga.
Op 4 mei omstreeks 02.37 uur controleerde de politie een bestelbus te Peperga, op de Pepergaweg. Het bleek dat er twee personen in de laadbak werden vervoerd. De bestuurder kreeg hiervoor een bekeuring. Tijdens deze controle bleek dat de bestuurder onder invloed verkeerde. Deze 23 jarige bestuurder uit Jubbega kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Appelscha.
Op 4 mei is omstreeks 04.00 uur is er in Appelscha de achtterruit van een zwarte Toyota vernield. Deze stond op de Alle Wytzesweg. Het is goed mogelijk dat een fietser tegen de auto is gereden. Eventuele getuigen wordt gevraagd zich bij de politie te melden. Te; 0900-8844.

Wolvega.
Op 5 mei omstreeks 02.54 uur Werd een 51 jarige bestuurder gecontroleerd op de Kerkstraaat. Deze bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. De meetwaarde was 747 Ug/l. Dit is ruim voldoende om het rijbewijs in te vorderen en dat is dan ook gebeurd.

Boijl.
Op 4 mei omstreeks 00.05 uur controleerde de politie Stellingwerf een bestuurder op de Bekhofweg. Deze 36 jarige man uit Zorgvlied bleek zijn auto niet verzekerd te hebben. Tevens was de APK verlopen en kon hij zijn rijbewijs niet tonen. Hiervan is proces-verbaal opgemaakt.

Oosterwolde
Op 5 mei omstreeks 21.45 uur werd door een burger gemeld dat de bestuurder van een auto wel heel vreemd reed. Deze auto bevond zich op de Schrappinga. Nader ondezoek leverde op dat een 77 jarige man uit Oosterwolde onder invloed had gereden. De ademanalyse leverde een uitslag van 730 ug/l op. Dit is ruimschoots voldoende om het rijbewijs in te vorderen. Dit is dan ook gebeurd.