Oosterwolde:
In de nacht van 6 op 7 mei is aan de Venekoterweg in Oosterwolde ingebroken bij Start Uitzendbureau. Men kwam binnen door een raam in te gooien. Er is imiddels aangifte gedaan.

Wolvega:
In diezelfde nacht werden in Wolvega vernielingen gepleegd.
Aan de Rozenstraat werd een raam vernield.
In de Hoofdstaat West werd de voorruit van een Peugeot vernield. De voorruit vertoonde twee ‘sterren’ en moet vervangen worden.

In alle drie gevallen vraagt de politie aan eventuele getuigen om zich te melden. Dat kan via 0900-8844 (lokaal tarief)

Oosterwolde:
Op 8 mei omstreeks 14.15 uur werd een minderjarige inwoonsters uit Donkerbroek betrapt op een winkeldiefstal. Dit vond plaats bij een supermarkt aan het Stipeplein. Het ging hier om een aantal blikjes fris. Na het opmaken van een proces-verbaal is de verdachte heengezonden.

Wolvega:
Op 8 mei omstreeks 16.15 uur werd in Wolvega een 52 jarige man betrapt op winkeldiefstal. Ook hij is aangehouden en er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Noordwolde:
Vanuit de bevolking werd aangegeven dat de jeugd zich bij de Spokeplas niet correct gedraagd.
Reden voor de politie Stellingwerf om daar in de avond van de 8e mei extra aandacht aan te besteden. Een aantal jongeren werd aangetroffen. Ze zijn aangesproken op hun gedrag. Ook in de komende weken zal de politie op verschillende tijdstippen deze controles herhalen.