De technische recherche heeft gisterenmiddag het sporenonderzoek in en om de woning voorgezet. Ook is door specialisten van de politie Rotterdam-Rijnmond een digitale panorama- en 3D-scan gemaakt. Hierdoor is het later mogelijk om virtueel door de plaats van het delict te lopen.

Vandaag, woensdag, gaat het sporenonderzoek verder en hopen de forensisch specialisten hun onderzoek te kunnen afronden. Daarna zal door tactische rechercheurs de woning onderzocht worden op mogelijk andere informatie die bij kan dragen aan de zaak. Hoe lang daarna de omgeving nog afgezet en bewaakt blijft, is nog niet bekend. Dinsdag is ook het buurtonderzoek, dat aan groot aantal straten rondom de Franke Deddenstraat omvat, vervolgd. Ook dat gaat vandaag, woensdag, verder. Tijdens het buurtonderzoek heeft de politie wel algemene informatie over achtergronden en de buurt gekregen, maar het heeft nog niet geleid tot een aanwijzing in de richting van een verdachte.

Woensdagmiddag zal sectie worden verricht op het stoffelijk overschot van de vrouw. De sectie wordt verricht bij het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk. Naar verwachting zal dan duidelijk worden hoe de vrouw om het leven is gekomen. De uitslag van de sectie is op z’n vroegst te verwachten op het einde van de middag.

Inmiddels zijn een tiental tips binnengekomen. Daar zitten zeer bruikbare tips bij, die momenteel door rechercheurs verder onderzocht worden. Hoe waardevol ze zijn, zal later moeten blijken. De gouden tip, die rechtstreeks een verdachte aan wijst, zit er nog niet tussen.

De politie komt graag in contact met iedereen die maandag in de omgeving van de woning aan de Franke Deddenstraat is geweest, de laatste tijd iets vreemds heeft gezien in De Blesse of anderszins informatie heeft, die kan bijdragen aan oplossing van deze zaak. Zij kunnen contact opnemen met telefoonnummer 0900 8844 of e-mailen naar tip@friesland.politie.nl. Is dat niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat u de dader kent en de dader u, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 7000.