In de gemeente Ooststellingwerf hebben 14 lagere scholen de afgelopen weken meegedaan aan het verkeersexamen.
Door de scholen werd zelf het theoretische verkeersexamen afgenomen. Het praktische verkeersexamen is afgenomen in samenwerking met de politie van team Stellingwerf en de gemeente. Dit praktische deel begint met het keuren van de fietsen van de kinderen. Daarbij wordt gelet op de zaken als goede remmen, goede verlichting en reflectie etc. Vervolgens rijden de kinderen een uitgezette route. Onderweg worden gekeken of ze zich goed aan de verkeersregels houden. Deelgenomen werd door de kinderen uit groep 8. Dit is de groep kinderen die na de vakantie naar het middelbaar onderwijs gaat en dan vaak op de fiets naar de nieuwe school gaat en met nieuwe verkeerssituaties te maken krijgen. Sommige scholen laten ook de kinderen van groep 7 al deelnemen. Door wethouder Van Weperen werd op de basisschool te Langedijke de 1e fiets gekeurd waarna het praktijkexamen van start ging. Van de 249 deelnemende scholieren waren er zes waarvan de fiets te veel gebreken vertoonde en vier kinderen zijn gezakt op de fietsroute. De overige 239 kinderen zijn geslaagd!!

Oosterwolde.
Op 11 juni vond vond een insluiping in een woning te Oosterwolde plaats. Daarbij werd een geldbedrag weggenomen. Onderzoek door de politie leverde een 23 jarige verdachte uit Oosterwolde op. Die is inmiddels aangehouden. Daarbij bleek dat deze verdachte nog 40 dagen moest ‘zitten’ in verband met een eerdere veroordeling.