Oosterwolde.
In verband met de avondmarkt en diverse andere activiteiten in de gemeente Ooststellingwerf waren er extra politiemensen ingezet voor toezicht op de openbare orde. Zaterdag 7 juni omstreeks 01.50 uur bleek er op de Trambaan in Oosterwolde een vechtpartij te zijn. De politie was snel ter plaatse en kon met moeite verschillende partijen uit elkaar houden. Bij het uitelkaar houden van de partijen was een 46 jarige man uit Oosterwolde die niet voldeed aan de bevelen van de politie. Tevens zou deze persoon ook bij mishandeling betrokken zijn geweest. Hij is vervolgens aangehouden. Deze man werkte daarbij zeker niet mee waardoor nog pepperspray moest worden gebruikt door de politie om hem onder controle te krijgen. Inmiddels is het onderzoek naar deze vechtpartij in volle gang.

Wolvega.
Van zaterdag 7 op zondag 8 juni is in en rond Wolvega gecontroleerd op rijden onder invloed. Ruim 80 bestuurders hebben geblazen. Niemand bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Noordwolde.
Zondagmiddag 7 juni kwam een melding bij de politie van een vernieling van een schutting in Noordwolde. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de verdachte was vertrokken. Na middernacht kwam weer een melding bij de politie van vernieling maar deze keer van een raam. De verdachte, een 41 jarige man uit Noordwolde, werd thuis aangetroffen. Hij is aangehouden en ingesloten. Een 45 jarige vrouw uit Noordwolde probeerde de aanhouding te voorkomen. Ook zij is aangehouden voor het belemmeren van de politie in haar werk. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Oosterwolde.
Op zondag 8 juni omstreeks 03.30 uur kreeg de politie een melding dat iemand met een auto door Oosterwolde zou racen. Omdat het merk en kenteken van de auto werd doorgeven kon door de politie gericht worden uitgekeken naar dit voertuig. Na een zoekslag werd de auto aangetroffen op de Langekamp in Oosterwolde. Op dat moment stapen twee jongens uit de auto. Deze 15 jarige jongens afkomstig uit Oosterwolde en Hoogeveen hadden de auto zonder toestemming meegenomen. De jongemannen zijn aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor joy-riding en rijden zonder rijbewijs.

Oldeberkoop.
Op zaterdag 7 juni omstreeks 18.30 uur bleek dat er aan de Delle te Oldeberkoop een aantal balken werd verbrand. Het is echter niet toegestaan om zonder vergunning van de gemeente afval te verbrandden. Ook is het brandden in de open lucht gevaarlijk i.v.m. de droogte. Tegen een 53 jarige man uit Oldeberkoop wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oosterwolde.
Op zaterdag 7 juni is tussen 20.00 en 22.00 uur op diverse plaatsen in Oosterwolde gecontroleerd op rijden onder invloed. Ongeveer 25 bestuurders moesten blazen. Geen van hen was onder invloed. Wel is tijdens die controle een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, het niet dragen van een helm op de bromfiets en een snelheidsovertreding.