Wolvega.
In de nacht van zaterdag op zondag werden aan de Van Harenstraat in Wolvega een aantal putdeksels uit de straat verwijderd. Sommige putdeksels lagen nog in de buurt, andere waren verdwenen. Een gevaarlijke situatie. De gemeente is gevraagd maatregelen te nemen. De politie roept getuigen op om zich te melden. Dit kan via 0900 8844. Tevens wijst de politie erop dat als u getuige bent van een dergelijke actie u kunt bellen met alarmnummer 112. De politie kan dan direct reageren.

Appelscha.
Op 13 juni omstreeks 18.50 uur kwam een bericht binnen dat er moeilijkheden waren aan de Wester Es in Appelscha.
Het bleek dat er vernielingen waren gepleegd. De beveiliging van het AZC had hier op een prima wijze op gereageerd en de vermoedelijke dader al aangehouden. De politie was snel ter plaatse en kon die verdachte overnemen. Ter zake de vernielingen wordt proces-verbaal opgemaakt. De verdachte bleek problemen te hebben en wordt verder hulp verleend door andere instanties.

Noordwolde.
Op zaterdag 24 juni is tussen 11.00 uur en 12.40 uur een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn 3 bestuurder bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Eén bromfietsbestuurder droeg geen helm en één keer was niet het juiste kenteken op de aanhangwagen gemonteerd.

Wolvega.
Op 16 juni is in de middag en avond gecontroleerd in Wolvega en omgeving. Daarbij werden de volgende bekeuringen uitgeschreven:
4 x voor de gordel.
1x voor niet het juiste kenteken voeren op de aanhangwagen.
1x voor een verlopen APK.
1x voor het onverzekerd rijden.
1x voor het niet dragen van een helm.

Appelscha.
Op 14 juni kwam omstreeks 22.00 uur de melding dat er een vechtpartij was te Appelscha op een camping.
Ter plaatse gekomen bleek dat mede door het personeel van de camping de partijen uit elkaar waren gehaald.
Een kort onderzoek leverde op dat een 40 jarige man uit Polen ruzie had gekregen met een andere Poolse man. De 40 jarige is aangehouden. Door de politie is het onderzoek inmiddels afgerond. Proces-verbaal wordt opgemaakt.