De politie heeft zondagmorgen vijf jongeren aangehouden op verdenking van vernieling van een taxibusje. De vijf, een 16- en een 17-jarige inwoner van Drachten, een 17-jarige inwoner van Terwispel en een 19-jarige en 17-jarige inwoner van Jubbega, waren in Beilen opgestapt voor een rit naar Oosterwolde. Onderweg ontstond er een woordenwisseling met de chauffeur over een wijziging van de bestemming en de betaling. De vijf begonnen daarop vernielingen in het busje aan te richten. Vlak voor Appelscha voelde de chauffeur zich dermate bedreigd dat er een handgemeen in de bus ontstond. Op een gegeven moment zette de chauffeur zijn voertuig stil, waarop de jongens uit het busje vluchtten. De inmiddels gewaarschuwde politie hield de vijf in de directe omgeving van het busje aan en bracht hen over naar het politiebureau.