Toen de brandweer van Appelscha met opheffing werd bedreigd stond het hele dorp achter de spuitgasten. Omdat de brandweer nu wel wat terug wilde doen besloten ze een grote demonstratie te geven op de Boerestreek tijdens de markt die ook deze dag weer werd gehouden.

De kinderen konden zich uitleven met een spel waarmee met een straal water een bal weggespoten moest worden. Verder waren er demonstraties met het blussen met kleine blusmiddelen, zo werd er geblust met schuim, koolzuur en poeder.

Ook mochten de mensen uit het publiek proberen de brandjes te blussen, dat ging iedereen wel goed af. Ook liet men zien wat je beter niet kunt doen als de vlam in de pan slaat, geen water erop gooien want dan wordt het een grote vuurbal.

Twee oude auto’s werden gebruikt om te laten zien wat de brandweer moet doen als na een ongeval een bestuurder uit de auto moet worden gehaald. De LOTUS groep uit Assen was aanwezig om nepwonden te maken bij vooral kinderen die dat prachtig vonden.