politie houdt verdachte aan voor diefstal velgen
De politie heeft maandagmiddag in Donkerbroek een 59-jarige inwoner van het dorp aangehouden op verdenking van de diefstal van velgen. Een agent was onderweg naar zijn werk toen hij een man zag staan op de carpoolplaats aan de Litswei in Rottevalle. De man stond tussen twee auto’s in en keek steeds om zich heen. Dit gedrag viel dusdanig op dat de agent besloot te keren. Hij reed de carpoolplaats op en op dat moment reed de 59-jarige man net weg. Het kenteken van zijn auto werd genoteerd en tevens het kenteken van de auto waar de man naast had gestaan. ’s Avonds besloot de agent te bellen met de eigenaresse van de auto waar de Donkerbroeker naast had gestaan. De vrouw vertelde dat ze haar auto had geparkeerd op de carpoolplaats in Rottevalle en dat ’s middags bij terugkomst de siervelgen van haar auto waren gestolen. Hierop werd besloten om een bezoekje te brengen bij de man in Donkerbroek. Hij ontkende in eerste instantie iets met de diefstal te maken te hebben. Wel mochten de agenten de velgen van zijn auto meenemen. De 59-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor bekende hij de diefstal. Er werd proces-verbaal opgemaakt, waarna de Donkerbroeker het politiebureau mocht verlaten.