Een 19-jarige jongen uit Heerenveen heeft vrijdagavond een proces-verbaal aan de broek gekregen voor het vernielen van een prullenbak. Hij deed dit met nitraatbommen op een parkeerplaats aan de Stellingenweg in Oldeberkoop.
Agenten waren vrijdagavond rond 23.00 uur bij Oldeberkoop bezig met een verkeerscontrole. Ze hoorden enkele zware knallen, kennelijk afkomstig van vuurwerk. Er werd een onderzoek ingesteld en op de parkeerplaats bij de Stellingenweg werden een aantal personen aangetroffen. Deze ontkenden iets met het vuurwerk te maken te hebben.

Gedurende het gesprek ontdekten agenten dat er een prullenbak compleet vernield was. Hiermee geconfronteerd gaf de Heerenveener aan dat hij degene was geweest die nog nitraatbommen over had van vorig jaar. Dit vuurwerk had hij alsnog gebruikt. De eigenaar van de prullenbak wordt geadviseerd de schade te verhalen.