De politie heeft dinsdagavond op de Kuipenstreek een 17-jarige fietser uit Oosterwolde aangehouden. De jongen viel op omdat hij zonder verlichting fietste. Hij werd aangesproken door surveillerende agenten. De 17-jarige gaf duidelijk aan dat hij niets met de agenten te maken wilde hebben en besloot om door te fietsen. De agenten dwongen de jongen om te stoppen, waarna er wederom werd geprobeerd om een gesprek met hem te voeren. Wederom gaf hij aan dat hij niets met de agenten te maken wilde hebben. Toen de fietser om een identiteitsbewijs werd gevraagd, kon hij deze niet overhandigen. Gezien zijn recalcitrante gedrag werd de jongen overgebracht naar het politiebureau. Hier werd zijn identiteit vastgesteld. Daarnaast kreeg hij twee bekeuringen voor het fietsen zonder verlichting en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Zijn vader heeft hem later die avond opgehaald.