Zaterdagmorgen in alle vroegte heeft een probleem met een landbouwmachine ervoor gezorgd dat de Weperpolder tussen de afslag naar Haulerwijk en de rotonde van Haule uren lang is afgesloten geweest.

Het landbouwvoertuig, een zelfrijdende aardappelrooimachine, verloor in een bocht een compleet wielstel. Hierop kantelde de machine half en kwam op het wegdek terecht. Doordat een aantal leidingen kapot raakten verloor de machine een aantal liters hydroliek-olie. Om de machine er weer weg te krijgen is er een zware kraan ingezet om de machine op te tillen zodat het asstel weer gemonteerd kon worden. Nadat dit was gebeurd is het voertuig op een dieplader gereden zodat deze afgevoerd kon worden.

Nadat het voertuig afgevoerd was moest het wegdek nog gereinigd worden. Nadat dit gebeurd was is de weg tegen het eind van de middag weer vrijgegeven.