De politie maakt namens de familie van Ida Klijnstra uit De Blesse bekend, dat naast de beloning van het openbaar ministerie ook de familie een beloning uitlooft, voor degene die aanwijzingen of inlichtingen verstrekt, die kunnen leiden tot de aanhouding althans het bekend worden van de identiteit van de dader of daders. De extra beloning van ¤ 30.000,- is uitgeloofd tot 1 januari 2009.

Ida Klijnstra werd maandagmiddag 23 juni in haar woning vermoord. Het politieonderzoek is nog in volle gang. Er wordt nog steeds met 35 rechercheurs aan het onderzoek gewerkt. De afgelopen maanden zijn de binnengekomen tips – ook uit het criminele circuit – onderzocht en geanalyseerd. Tot nu toe zijn er circa 100 tips ontvangen en zijn 149 getuigen gehoord. Voor het onderzoeksteam zaten hier waardevolle tips bij. Om een versnelling in de zaak te brengen heeft de familie Klijnstra besloten om naast de beloning van ¤ 20.000,- van het openbaar ministerie ook zelf een beloning uit te loven. De familie hoopt dat daardoor mensen met informatie zich toch nog bij de politie melden en de gouden tip doorgeven, die moet leiden tot het oplossen van deze zaak.