De politie heeft een 19-jarige inwoner van Sonnega en vier inwoners van Wolvega van 18, 19, 20 en 21 jaar aangehouden op verdenking van zware mishandeling. In de nacht van zaterdag 9 november op zondag 10 november werden bij een tankstation aan de A32 nabij Oldeholtwolde een 19-jarige inwoner van Rottum en 21-jarige inwoner van Hoornsterzwaag aangevallen door de vijf verdachten. Het 21-jarige slachtoffer raakte hierbij gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Aanleiding
In de nacht van zaterdag 9 november op zondag 10 november werd de 21-jarige man bij het tankstation door vijf personen dusdanig geslagen dat hij buiten bewustzijn raakte. Zijn 19-jarige vriend uit Rottum wilde hem ontzetten, maar kreeg daarbij ook diverse klappen van de vijf. Het 21-jarige slachtoffer had eerder die avond bij een discotheek in Eesveen ruzie gehad met de groep. Deze ruzie werd gesust en het slachtoffer ging samen met twee vrienden in de auto terug naar huis. Bij een tussenstop bij het tankstation aan de A32 reden twee andere auto’s het terrein op. Uit die auto’s kwamen de vijf verdachten die de twee mannen vervolgens mishandelden.

Onderzoek
De politie startte een uitgebreid onderzoek. Zo werd er sporenonderzoek verricht, met diverse getuigen gesproken en beelden van bewakingscamera’s van het tankstation geanalyseerd. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek konden tussen 12 en 14 november vier verdachten worden aangehouden. De vier werden voor nader onderzoek ingesloten. De vijfde verdachte, een 20 jarige man uit Wolvega, werd niet aangehouden. Hij werd echter wel gehoord en kreeg een proces-verbaal, waarna hij het politiebureau weer mocht verlaten.

Vier verdachten in bewaring
Op vordering van de officier van justitie werden vier verdachten door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Van de 21-jarige man uit Wolvega is de bewaring inmiddels onder voorwaarden geschorst.