Een inwoner van Haulerwijk is betrokken geraakt bij een aanrijding op de Froonackerdyk waarbij viertal voertuigen betrokken waren.

Een 41-jarige automobiliste uit Easterlittens stond voorgesorteerd om linksaf de Meamerterdyk op te rijden. Een vrachtauto, bestuurd door een 54-jarige man uit Haulerwijk, die achter aan de vrouw reed, zag dit te laat en botst op de achterzijde van de auto.

Hierdoor belandt de auto van de vrouw op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer en wordt frontaal geraakt door een personenauto van een 35-jarige vrouw uit Minnertsga die over de rijbaan tolt en de zijkant van andere een personenauto van een 35-jarige vrouw uit Franeker raakt.

Door de aanrijding werd de afslag Baard en Easterlittens afgesloten. De bestuurster uit Easterlittens is per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De andere betrokken bestuurders zijn door het ambulancepersoneel onderzocht maar hadden verder geen letsel waarbij een bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk was. Bureau Verkeersongevallen Analyse is ter plaatse gekomen op de oorzaak van de aanrijding te onderzoeken en kaart te brengen.