Het politieteam Stellingwerf is zich ervan bewust dat de vernielingen door vuurwerk voor veel inwoners van Wolvega een belangrijk probleem is. Uitschieter waren de vernielingen rond de vorige jaarwisseling, waarbij alleen al aan straatmeubilair voor enkele tienduizenden euro’s vernield werd. Ook na de jaarwisseling gingen deze misdrijven door. Ruiten van woningen werden ingegooid en auto’s werden vernield. Inwoners en de politie willen dat deze misdrijven stoppen. Toch komt er maar weinig informatie bij de politie binnen. Naast verscherpte controles, roept de politie daarom inwoners van Wolvega op om deze misdrijven vooral te melden. Melden draagt bij aan de veiligheid van het dorp. Door middel van onder andere posters en flyers worden de inwoners opgeroepen om, wanneer zij meer weten over de daders, contact met de politie op te nemen via 0900-8844. Als zij de dader kennen, maar de dader kent hen ook, dan kunnen ze bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Hun anonimiteit wordt daarbij gewaarborgd.