De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling, gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag op de Stationsstraat, waarbij tijdens het bekeuren van een wildplasser twee agenten worden gehinderd door omstanders.

Een 30-jarige man uit Oosterwolde duwt en trekt aan de agent en wil voorkomen dat er een bekeuring wordt uitgeschreven. De verdachte pakt de agent meerdere malen beet. De man wordt gevorderd los te laten en zich er niet meer mee te bemoeien. Een klap tegen de verdachte is daarbij nodig waarna hij zich terugtrekt.

Direct daarna wordt de agent van achteren, door een 34-jarige man uit Oosterwolde, om zijn keel gegrepen en komt ten val. Hierop bemoeien meerdere personen zich er mee. De collega-agente krijgt de 34-jarige man van haar collega af. Met hulp van de komst van meerdere eenheden kan de man worden aangehouden.

De tweede verdachte, de 30-jarige man uit Oosterwolde is, voordat hij kon worden aangehouden, door een familielid naar het ziekenhuis gebracht om zich te laten behandelen aan zijn verwondingen. Zijn aanhouding moet nog volgen.