Zaterdagmiddag omstreeks 15.15 uur vond er op de Schansweg in Een-West een eenzijdig ongeval plaatse. De bestuurder van een personenauto, 31-jarige inwoner van Haulerwijk, kwam door een nog onbekende oorzaak in de berm terecht en botste daar vervolgens op een boom. Hierna belande de auto in de sloot.

Getuigen zagen de auto in de sloot liggen en schakelden hierop de hulpdiensten in. Naast een ambulance en politie van de regio Drenthe kwam ook de brandweer van Haulerwijk ter plaatse om assistentie te verlenen. Gezien de ernst van het ongeval kwam ook de traumaheli van het UMC Groningen ter plaatse. Het slachtoffer is buiten bewustzijn en met onbekende verwonden per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Hier bleek de bestuurder alleen maar een hersenschudding te hebben overggehouden aan het ongeval.

Van de bestuurder, die niet in het bezit is van een geldig rijbewijs, is een bloedproef afgenomen.De verkeersongevallen analisten van de regiopolitie Drenthe stellen een onderzoek in naar de precieze toedracht van het ongeval.