De politie heeft dinsdagmorgen een eenzijdig ongeval op de provinciale weg N381 onderzocht, waarbij een 18-jarige inwoner van Appelscha gewond raakte. Het slachtoffer zat als passagier in de auto van een 64-jarige automobilist uit Appelscha. De 64-jarige reed met zijn auto en aanhanger over de N381. Door nog onbekende oorzaak raakte de man de macht over het stuur kwijt. De auto met aanhanger belandde in de berm en sloeg vervolgens over de kop. De 18-jarige raakte gewond en werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De bestuurder en andere passagier kwamen met de schrik vrij. Na onderzoek door onder andere het Bureau Verkeersongevalanalyse, kwamen de agenten tot de conclusie dat de auto de aanhanger niet mocht trekken. De auto mocht namelijk tot 1400 kilo trekken en op de weegbrug bleek dat het geheel 1700 kilo woog. Een overschrijding van meer dan 25%. De bestuurder kreeg dan ook een proces-verbaal.