Vrijdagochtend rond 11.00 uur werd de brandweer van Appelscha opgeroepen voor een dier in nood aan de Menneweg in Appelscha. Ter plaatse bleek een schaap in een sloot te liggen ongeveer 150 meter van de weg. Ook bleek het dier aan het lammeren te zijn. Toen het schaap op het droge was gehaald bleek dat er al een lammetje was geboren, het was helaas verdronken in het water.

Maar er was nog een lammetje op komst, snel werd het dier in een plastic zijl gelegd en naar de weg gebracht. Een brandweerman met een agrarische achtergrond heeft geprobeerd om het lammetje te halen maar ondanks verschillende pogingen lukte dit niet.

Net toen was besloten om de dierenarts te laten komen kwam de eigenaar van het schaap erbij, hij deed ook nog een poging om het lammetje ter wereld te helpen maar het lukte ook hem niet. De eigenaar besloot het schaap mee te nemen naar zijn boerderij om daar verder actie te ondernemen. Hoe het verder is afgelopen met het dier is niet bekend.