De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Vaart Westzijde. De 58-jarige bewoner lag in bed tv te kijken toen plotseling de deur van de slaapkamer werd geopend. Er stapte een voor hem onbekende man de slaapkamer binnen. De 58-jarige bedacht zich niet en stapte direct op de inbreker af om hem vast te pakken. De inbreker stamelde dat hij geen kwaads in zin had en rukte zich vervolgens los. De man vluchtte naar beneden en via een openstaande deur verliet hij de woning. De bewoner zette de achtervolging in. Eenmaal buiten zag hij een auto, vermoedelijk een vluchtauto, zonder verlichting weg rijden. De inbreker had geen kans gezien om de auto te bereiken en stak de N381 over. Hij sprong vervolgens de Opsterlandsche Compagnonsvaart in en wist zo te ontsnappen. De politie heeft de omgeving nog afgezocht, maar de inbreker werd niet meer aangetroffen. Uit de woning is niets weggenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan.