De politie heeft in het onderzoek naar een vechtpartij, die plaatsvond in de nacht van zaterdag 21 maart op zondag 22 maart in een borrelbus in Noordwolde, nog drie verdachten aangehouden. Zondagavond 22 maart werden een 20-jarige inwoner van Jubbega en een 21-jarige inwoner van Gorredijk aangehouden. Donderdagochtend 26 maart volgde de derde aanhouding van een 20-jarig inwoner van Langezwaag. Eerder hield de politie al vier andere verdachten aan.

Vechtpartij in borrelbus en op straat
In de nacht van zaterdag 21 maart op zondag 22 maart ontstond bij een horecagelegenheid in Eesveen onenigheid tussen een aantal jongeren. Deze onenigheid zette zich in de borrelbus voort en ontaardde in een vechtpartij. De chauffeur besloot de borrelbus in Noordwolde stil te zetten. De vechtpartij ging echter buiten door. De politie werd gewaarschuwd en diezelfde nacht konden vier inwoners van Jubbega van 17, 19, 20 en 21 jaar worden aangehouden. De vier werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Bij de vechtpartij raakten twee inwoners van Noordwolde van 16 en 19 jaar gewond. De 19-jarige werd met letsel aan zijn gezicht per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Het slachtoffer houdt mogelijk blijvend letsel over aan de vechtpartij.

Onderzoek politie
De politie startte diezelfde zondag direct een onderzoek op. Zo werd gesproken met vijf aangevers uit Noordwolde en diverse getuigen. Ook de vier verdachten werden uitvoerig gehoord. Op basis van deze informatie konden zondagavond 22 maart twee verdachten worden aangehouden en donderochtend 26 maart volgde de derde aanhouding. Het onderzoek gaat nog door. Er wordt onder andere nog gesproken met een aantal getuigen.

Voorgeleiding verdachten
Op vordering van de officier van justitie werden op dinsdag 24 maart zes verdachten voor de rechter-commissaris geleid. Deze besloot om vijf verdachten in bewaring te stellen. Van deze vijf werd vrijdag 27 maart één verdachte geschorst. Hij blijft wel verdachte.