De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier aanhoudingen verricht na een vechtpartij in een borrelbus. Bij een horecagelegenheid in Eesveen was al onenigheid ontstaan tussen jongeren en dit ging in de borrelbus verder. Toen het tot een vechtpartij kwam, zette de chauffeur de bus stil en ging de vechtpartij buiten door. Hierop werd de politie gealarmeerd. Toen deze ter plaatse kwam, was de situatie weer rustig. Een 19-jarige jongen uit Noordwolde was geslagen en geschopt en moest met letsel aan zijn hoofd per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht worden. Een 16-jarige plaatsgenoot had letsel in zijn gezicht en verklaarde een paar vuistslagen recht in zijn gezicht te hebben gekregen. De aanwezige getuigen werden gehoord en hier kwamen vier verdachten uit naar voren. Twee jongens uit Jubbega van 17 en 20, konden ter plaatse aangehouden worden. De andere twee verdachten, 19- en 21- jarige plaatsgenoten, werden even later door agenten in Oosterstreek aangehouden nadat een zoekslag in de omgeving gemaakt was. Alle verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.