De politie heeft in de vermissingzaak van de uit Aalten afkomstige Joanne Noordink op maandag 23 maart een 49-jarige inwoner uit de gemeente Ooststellingwerf aangehouden.

De aanhouding vond maandagmiddag plaats nadat uit het onderzoek een ernstig vermoeden was ontstaan, dat de man in het bezit was van goederen van Joanne Noordink.

In aanwezigheid van de rechter-commissaris vond een doorzoeking van de woning van de aangehouden verdachte plaats. De recherche onderzoekt de zaak verder. De aangehouden verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Doetinchem en inmiddels in verzekering gesteld.

[b][i]Tweede persoon aangehouden:[/i][/b]
Na de aanhouding maandagmiddag van de 49-jarige inwoner uit de gemeente Ooststellingwerf heeft het rechercheteam dinsdag 24 maart, aan het begin van de middag een 32-jarige man uit Aalten aangehouden. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de verdwijning van Joanne Noordink. Direct na de aanhouding zijn haar ouders in kennis gesteld. De verdachte zal in de komende periode worden verhoord over de verdwijning van Joanne Noordink.

[b][i]Verdwijning:[/i][/b]
De 27-jarige Joanne Noordink uit Aalten wordt sinds donderdag 11 december vermist. Familie van de alleenwonende vrouw heeft de bewuste donderdagochtend nog contact met haar gehad en sindsdien is er niets meer van haar vernomen.

Haar auto en fiets zijn thuis bij haar woning aan de Prinsenstraat in Aalten aangetroffen. Op afspraken op haar werk is ze niet verschenen.

Joanne Noordink is 27 jaar oud, blanke huidskleur, ongeveer 1.83 lang, slank postuur, blauw/grijze ogen, kort donker haar. De kleding die ze draagt is niet bekend.

[b][i]Tipgeld:[/i][/b]
Het Openbaar Ministerie in Zutphen looft een beloning van 20.000 euro uit in de verdwijningzaak van de Aaltense Joanne Noordink. Dit bedrag staat los van de 10.000 euro die eerder door twee relaties van de familie beschikbaar zijn gesteld.

[i]© Foto: Politie Noord- en Oost-Gelderland.[/i]