Op verschillende plaatsen in Ooststellingwerf is dinsdag en donderdag gecontroleerd op het verkeer. Dat resulteerde dinsdag in boetes voor de volgende overtredingen: niet volgen van een verplicht (brom)fietspad door een bromfietser, niet handsfree bellen, niet dragen van een helm, niet dragen van de gordel (2), het niet voeren van verlichting op de fiets (5), voeren van mislichten zonder dat het mistig was en voor het parkeren op een invalideparkeerplaats in het centrum van Oosterwolde.
Donderdag werden de volgende bekeuringen uitgedeeld: het niet dragen van de autogordel (6), het niet tonen van het rijbewijs (3), rijden zonder kentekenplaat en voor het onverzekerd rijden in een auto.

Tevens werd in Oosterwolde een 13-jarige bromfietser aangehouden. Deze negeerde het stopteken en ging er vandoor. Uiteindelijk zette één van de politiemensen te voet de achtervolging in. In een steegje werd de jongeman staande gehouden. Het bleek dat hij de bromfiets van zijn vader had ‘geleend’. De jongen is overgedragen aan zijn ouders.