De politie heeft een 40-jarige vrouw en een 44-jarige vrouw, beide uit Nijeveen, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Omstreeks 13.25 uur werd één van de twee vrouwen door een medewerkerster van een winkel aan de Van Harenstraat op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. De medewerkerster hield de vrouw buiten de winkel staande en wilde haar naar binnen verzoeken. De verdachte stribbelde tegen en zag kans om pepperspray uit haar tas te pakken en dit te spuiten in het gezicht van de medewerkster. De beide vrouwen vluchtten. De politie werd direct via 1-1-2 gealarmeerd. De omgeving werd afgezocht. Omdat de agenten beschikten over een goed signalement werd het duo op de Stationsweg uiteindelijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Bij de fouillering werden diverse schoenen, kleding en drogisterijartikelen aangetroffen. Na onderzoek bleek dat het duo zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan diefstal uit nog twee winkels aan de Van Harenstraat. Van alle benadeelde winkels is inmiddels aangifte opgenomen.