Bij garagebedrijf Beijert en Dijkstra in Appelscha is maandagavond een zwaargewonde gevallen. Een auto die op de brug stond kantelde plotseling en de monteur raakte bekneld met zijn arm. Een medewerker van de garage die met een heftruck de auto weer recht wilde zetten had geen geluk, de sleutel van het contact brak kapot. De toegesnelde ambulance verleende eerst hulp maar moest dit staken nadat de auto benzine begon te lekken. De brandweer die ook snel ter plaatse was heeft dit gevaar voor brand de kop weten in te drukken zodat begonnen kon worden om het slachtoffer te bevrijden. Een man die een sigaret stond te roken is uit de garage gehaald omdat dit natuurlijk heel erg gevaarlijk is. De auto werd door de brandweer gestut met hout en sjorbanden, hierna kon door middel van een spreider de auto worden opgetild waarna het slachtoffer bevrijd kon worden. De medewerker van de garage liep zwaar letsel aan zijn arm op en is met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.

Gelukkig was dit niet echt maar betrof het een gezamenlijke oefening van de brandweer van Appelscha met de ambulance. Ook de hulpverleningswagen van Oosterwolde werd gebruikt.

Voor meer foto’s van de oefening:
[url]www.regioappelscha.nl[/url]