De brandweer van Appelscha had vrijdagavond wel een heel bijzonder klusje. Bij de Vrije Vogel in Elsloo was een bus met bejaarde mensen uit Nijmegen aangekomen die daar vakantie zouden vieren. Toen de lift voor drie mensen in een rolstoel gebruikt zou worden bleek deze niet te werken. De mensen moesten dus met rolstoel en al uit de bus worden getild. Omdat hiervoor nogal wat spierkracht voor gebuikt moest worden werd besloten de hulp van de brandweer in te roepen.

Het korps van Appelscha was net bezig met de wekelijkse spinning bij Fitnesscentrum Flapper in Appelscha toen ze werden opgeroepen. Vlug werd er naar de kazerne gegaan en rukten de spuitgasten uit. Ter plaatse werden de drie bejaarden, waaronder een vrouw van 100 in een mum van tijd uit de bus getild. De senioren bleven tijdens de hele inzet bijzonder rustig en lieten alles gelaten over zich heen komen.

Na de inzet ging men weer terug naar de kazerne en met de uitrukkleding nog aan werd het laatste gedeelte van de spinning nog even gedaan. Dit tot grote hilariteit van de andere bezoekers. Deze uitruk laat ook maar weer eens zien dat de brandweer er niet alleen is voor het blussen van brandjes maar overal inzetbaar voor is.