De politie heeft vrijdagavond 3 april twee mannen van een 18 jaar uit Oosterwolde en Emmeloord aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen goederen.

Vrijdagavond laat kregen surveillerende agenten een melding dat er vernielingen werden gepleegd op het terrein van de van de oude melkfabriek aan de Nanningaweg. Eenmaal ter plaatse bleek dat een collega agent, in zijn vrije tijd, de twee al had aangehouden. Deze agent had van twee getuigen te horen gekregen dat het duo twaalf ruiten van een bouwcontainer hadden vernield. Met behulp van de twee getuigen werden beide mannen aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gearriveerde agenten. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Eenmaal op het politiebureau bleek dat de 18-jarige inwoner van Emmeloord ook betrokken was geweest bij een bedreiging in Appelscha op 1 maart van dit jaar. Tijdens een onwelwording in een horecegelegenheid aan de Boerestreek hinderden enkele omstanders het ambulancepersoneel, waaronder de 18-jarige. Hij maakte het de hulpverleners behoorlijk lastig om hun werk te kunnen uitvoeren en tevens bedreigde hij enkele agenten. Over deze zaak moest hij nog gehoord worden.

[b]zie ook [url=http://www.112oosterwolde.nl/?pagina=reader&newsid=7316]Oosterwolde: vernieling[/url][/b]