De politie heeft woensdag op diverse plaatsen in de Stellingwerven verkeerscontroles gehouden. De resultaten zijn als volgt:

Op de Nieuweweg in Noordwolde-Zuid is een gestolen verklaring ingesteld in verband met wegwerkzaamheden. Op de ochtend werd daar gecontroleerd. Voor het negeren van deze gesloten verklaring kregen 11 bestuurders een bekeuring.

Op de middag werd een snelheidscontrole aan de Markeweg in Blesdijke gehouden. 36 auto’s passeerden de controle waarvan vier bestuurders proces-verbaal kregen omdat ze harder dan 60 km/u reden. De snelste reed 79 km/u.

Op de Hoofdstraat-West in Wolvega passeerde 44 auto’s een snelheidscontrole. Hierbij zijn geen snelheidsovertredingen geconstateerd. Eén bestuurster kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een gordel.

Van 14.00 – 15.00 uur werden op de Pieterstuyvesantweg in Nijetrijne en op de Heerenveenseweg in Wolvega snelheidscontroles gehouden. In totaal passeerden 52 auto’s deze controle. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd.

In Appelscha en Oosterwolde werden vijf bestuurders betrapt op rijden zonder gordel. Zij kregen een bekeuring van negentig euro. Een automobilist belde tijdens het rijden en moest 150 euro betalen. Een bestuurder reed met een aanhangwagen die niet was voorzien van remlichten. Hij ontving een boete van negentig euro.
Vanwege een snelheidsovertreding van dertig km/u op de Drentseweg bij Appelscha kreeg een bestuurder een bekeuring van 192 euro.