Zaterdagmorgen rond 7.45 uur werd de brandweer van Appelscha opgeroepen voor een ree te water aan de Vaart Zuidzijde in Appelscha-Boven. De ree die mogelijk door de mist ter water was geraakt probeerde zelf al op de kant te komen maar dit lukte hem niet. Bij aankomst van de brandweer zwom het beest tussen een boot en de wal, hierna kon hij gemakkelijk uit het water worden getild en rende het de vrijheid tegemoet.

Zaterdagmiddag rond 14.00 uur was het weer raak. Ditmaal aan de Vaart Noordzijde in Appelscha. Door mensen was een aalscholver gezien met een dikke paling die bij het beest uit de bek stak. Ook zaten er nog visgerei aan. Het beest liet zich echter niet zo snel vangen. De brandweer kreeg hulp van een omwonende die samen met twee brandweermannen in een bootje het dier wilden pakken. Met zijn laatste krachtinspanning vloog de vogel echter weg. Er werd nog een tijdje gezocht maar de vogel bleek gevlogen.

[i]Foto 1 t/m 5: [url=http://www.regioappelscha.nl]Klaas de Groot[/url]
Foto 6 t/m 8: 112oosterwolde[/i]